РТС продасть 6% акцій "Української біржі"

Вівторок, 15 вересня 2009, 20:33

Російська біржа ВАТ "РТС" продасть 6% акцій ВАТ "Українська біржа" з 49-відсоткового пакету, який їй належить, найбільш активним учасникам торгів.

Про це заявив голова правління РТС Роман Горюнов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що РТС не має наміру реалізувати свої акції стороннім інвесторам.

"Українська біржа" - це відкрите АТ, тому бажаючі можуть купити їх на вільному ринку", - сказав голова правління РТС.

Реклама:

Як уточнив агентству один із засновників біржі у вівторок, питання продажу 6% акцій з пакета РТС напередодні розглядала рада "Української біржі".

За словами співрозмовника агентства, учасники засідання вирішили розробити порядок визначення ступеня активності торговців, який дозволить розподілити акції.

Він нагадав, що, згідно із домовленостями, досягнутими при заснуванні біржі, пакет РТС повинен бути зменшений з 49% до 40%, при цьому 3% планувалося продати менеджменту біржі.

ВАТ "Українська біржа" зі статутним капіталом 12 млн. гривень засноване 15 травня 2008 року після того, як провідні українські інвестиційні компанії, незадоволені якістю послуг провідної української біржі ПФТС, почали переговори із РТС.

РТС отримала 49% в "Української біржі", а 51% було розподілено між 21 українською інвестиційною компанією.

Торги акціями на ринку заявок "Українська біржа" запустила в кінці березня 2009 року, торги облігаціями - в кінці квітня, ринок репо - на початку серпня, ринок котирувань і центрального контрагента на ринку заявок - у вересні.

За даними біржі, активними учасниками торгів є близько 100 торговців, а загальна кількість зареєстрованих клієнтів завдяки інтернет-трейдингу перевищує 1000, у тому числі понад 700 фізичних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!