"Масандра" стала держконцерном

Вівторок, 15 вересня 2009, 15:06

Кабінет міністрів реорганізував Національне виробничо-аграрне об'єднання "Массандра", одне з найбільших виноробних підприємств України, в державний концерн.

Це закріплено постановою Кабміну №972 від 9 вересня, оприлюдненою на урядовому порталі.

Уряд також затвердив статут державного концерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Массандара".

Він припускає, що концерн буде підпорядковуватися Кабінету міністрів і до нього увійдуть підприємства: "Лівадія", "Гурзуф", "Таврида", "Алушта", "Малореченське", "Морське", "Веселівське", "Судак", "Привітній".

Реклама:

Як повідомлялося, у червні президент Віктор Ющенко підписав прийнятий Верховною радою закон про структуру, повноваження та особливості правового і економічного режиму майнового комплексу національного виробничо-аграрного об'єднання "Масандра".

Закон визначає статус національного виробничо-аграрного об'єднання "Масандра", як державного статутного об'єднання підприємств у формі концерну, який є правонаступником виробничо-аграрного об'єднання "Масандра", на баланс якого передається все майно, що належало виробничо-аграрному об'єднанню "Масандра".

Крім того, закон встановлює, що в майновий комплекс об'єднання "Масандра" входять земля, яка перебуває в постійному користуванні об'єднання та підприємств, що входять до його складу, а також всі матеріальні та нематеріальні активи, що знаходяться на балансі підприємств, що входять в об'єднання і закріплених державою за ними на праві господарського відання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!