Юрушев вирішив зайнятися вагонами

Вівторок, 15 вересня 2009, 09:46

Підприємець Леонід Юрушев повертається у вагонобудівний бізнес.

Підконтрольна йому компанія "А-Холдинг" отримала дозвіл на купівлю заводу "Дніпровагонрембуд", пише видання "Комерсант-Україна".

Антимонопольний комітет дозволив ТОВ "А-Холдинг" придбати пакет акцій ВАТ "Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів" ( "Дніпровагонрембуд"), що забезпечить покупцеві понад 50% голосів у вищому органі управління емітента.

Компанію "А-Холдинг" учасники ринку пов'язують з акціонером АКБ "Форум", підприємцем Леонідом Юрушевим, який 2007 року продав 60% банку німецькому Commerzbank за 600 млн. євро.

Інвестконсультантом угоди з придбання "Дніпровагонрембуда" виступає ІК Astrum Investment Management, яку також пов'язують з підприємцем.

Зв'язатися з паном Юрушевим виданню не вдалося. У його прес-службі порадили звернутися до Astrum Investment Management. Однак і там від коментарів відмовилися.

Втім, директор з маркетингу "Дніпровагонрембуда" Олександр Косинка розповів, що "з липня на заводі новий власник - акціонери банку "Форум".

"Вже здійснені перші фінансові вливання для підтримки виробництва. Цього року ми плануємо продати продукції на 30 млн. грн., наступного очікуємо збільшення доходів. Зараз ведуться відповідні переговори з замовниками", - сказав пан Косинка.

"Дніпровагонрембуд" - один з найстаріших в Україні заводів вагоноремонтної і вагонобудівної галузі.

Основними замовниками продукції заводу виступають залізниці України, Росії та Білорусії. У 2008 році виторг склав 15,89 млн. грн., чистий збиток - 102,87 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: