Банк "Надра" взяв ще двох радників для реструктуризації зовнішнього боргу

Понеділок, 14 вересня 2009, 14:56 -

Банк "Надра" додатково залучив міжнародні банки UBS й ING як радників з реструктуризації зовнішньої заборгованості.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби банку.

"Для підвищення ефективності роботи (з реструктуризації зовнішніх позик) банк "Надра" здійснив заходи щодо посилення групи фінансових радників. До таких великих компаній зі світовим ім'ям, як Rothschild&Cie й Ernst&Young приєдналися провідні міжнародні банки UBS й ING", - сказано в повідомленні.

За даними банку "Надра", уже підписані угоди про реструктуризацію 25% його зовнішньої заборгованості, використаної на фінансування торговельних операцій.

Реклама:

Тимчасова адміністрація банку "Надра" розглядає питання реструктуризації зовнішньої заборгованості фінустанови як один з пріоритетів у своїй роботі.

Як відомо, за даними Міністерства фінансів, зовнішніми кредиторами банку "Надра" є 100 міжнародних компаній, банків і фондів з 20 країн світу.

Найбільш відомими з них є Cargill, Rosemount Global Trade Finance Fund, Commerzbank AG, Standard Bank, Fortis Netherlands та інші.

Більше половини цієї суми відводиться на заборгованість у рамках торговельного фінансування, переважно під гарантії експортно-кредитних агентств і банків провідних країн світу (у тому числі US Eximbank, SACE, Hermes, Atradius), 20% - на заборгованість з єврооблігацій, організатором розміщення яких виступив британський HSBC Bank.

Частина субординованої заборгованості банку на суму в 60 млн. доларів належить колишнім акціонерам банку; забезпеченням цього боргу виступає пакет в 51% акцій банку.

У 2008 року ще колишніми власниками банку "Надра" для реструктуризації заборгованості фінустанови був залучений фінансовий радник - міжнародний інвестиційний банк Rothschild.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: