"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко не привезе газу з Туркменістану?

Понеділок, 14 вересня 2009, 14:19

Заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун наразі не має повноважень підписувати якісь конкретні договори від імені НАКу, але братиме участь у їх підготовці.

Про це у коментарі Економічній правді заявив уповноважений президента з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

Як повідомив на брифінгу у понеділок заступник глави Секретаріату президента, куратор міжнародного напрямки роботи Секретаріату Андрій Гончарук, Чупрун відбув до Туркменістану домовлятися про відновлення поставок туркменського газу до України раніше за президента Віктора Ющенка.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо переговорів щодо співпраці в газовій сфері в рамках візиту президента Віктора Ющенка до Туркменістану, Гончарук сказав: "Чи планує щось до підписання пан Чупрун - мені зараз складно сказати, але він відбув сьогодні вранці (до Туркменістану), і його участь і переговори відносяться безпосередньо до можливості відновлення більш широкого співробітництва, а саме - постачання блакитного палива до України".

Реклама:

Як повідомлялося, 14 вересня Віктор Ющенко відбув з триденним офіційним візитом до Туркменістану. У першу чергу, ітиметься про поновлення прямих поставок туркменського газу до України і співробітництво в торговельно-економічній і технічній сфері.

У свою чергу, експерти не вірять, що президенту України вдасться домовитися про прямі поставки туркменського газу до України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!