Ющенко просить Тимошенко припинити авантюру з бюджетом

Понеділок, 14 вересня 2009, 13:19

Президент Віктор Ющенко закликає уряд відмовитись від популізму при підготовці державного бюджету на 2010 рік.

Про це на брифінгу у понеділок заявила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова, повідомляє агентство "УНІАН".

За її словами, президент вважає, що головним завданням та іспитом для влади є бюджетний процес, від якого буде залежати добробут громадян та динаміка подолання наслідків світової фінансової кризи.

"Президент закликає уряд відмовитись від перевиборчого популізму під час підготовки державного бюджету на 2010 рік. Уряд має взяти на себе мужність і запропонувати країні справедливий бюджет", - наголосила прес-секретар глави держави.

Реклама:

За її словами, уряд має зробити акцент у бюджеті-2010 на інвестиціях.

"Другий поспіль нереальний бюджет в умовах глобальної економічної кризи стане крахом для української економіки та соціальної сфери", - процитувала слова Ющенка його прес-секретар.

Вона зазначила, що граничний дефіцит бюджету перевищує 3% ВВП, проти чого категорично заперечує президент, оскільки зростання державного боргу є серйозною загрозою для фінансової стабільності України.

Ванникова підкреслила, що особливе занепокоєння у президента викликає позиція уряду щодо підтримки малого підприємництва.

Вона зауважила, що у більшості європейських країн це один з найбільш антикризових інструментів.

"Кабінет міністрів, незважаючи на свої ж численні заяви щодо підтримки розвитку малого та середнього бізнесу, у проекті бюджету не збільшив видатки на фінансування заходів з реалізації національної програми про сприяння розвитку малого підприємництва", - сказала Ванникова, нагадавши, що проект бюджету на 2010 рік передбачає на це таку саму цифру, що і нинішній бюджет - 400 тис. гривень.

Ванникова підкреслила, що президент закликає уряд врахувати його принципові зауваження до проекту бюджету, які були направлені прем'єр-міністру ще 10 вересня, а також сформувати місцеві бюджети на чинній законодавчий базі.

"Поки не пізно, слід припинити авантюру щодо формування місцевих бюджетів на базі недіючого Бюджетного кодексу - це призведе до фактичного ручного розподілу 12 тис. місцевих бюджетів", - наголосила прес-секретар президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!