"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд переполовинить депутатські зарплати

Субота, 12 вересня 2009, 18:15

Тимошенко обіцяє з нового року зменшити зарплати народних депутатів

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє, що з 1 січня 2010 року зарплати народних депутатів будуть скорочені удвічі.

Про це вона заявила сьогодні на позачерговому розширеному засіданні уряду з підготовки проекту держбюджету на 2010 рік, повідомляє агентство "УНІАН".

"Кабінет міністрів скоротив заробітні плати міністрам цього року, а зараз із 1 січня 2010 року вдвічі буде скорочено заробітну плату народним депутатам, враховуючи, що вони, зокрема, недостатньо завзято працюють на країну, тому трішечки помірніше треба підходити до заробітної плати", - сказала Тимошенко.

Реклама:

Іншим співгромадянам прем'єр також не обіцяє надто "солодкого життя", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Якщо ми хочемо утримати на високому рівні шанси відновлення економіки, якщо ми хочемо реальний сектор економіки і забезпечити необхідні видатки розвитку, щоб стрімко не скорочувалися робочі місця на тлі світової кризи, ми також не можемо сьогодні марнотратно ставитися до збільшення соціальних стандартів і соціальних витрат", - підкреслила вона.

Тимошенко підкреслила, що головним пріоритетом уряду в 2010 році стане підтримка національної економіки.

"Але в той же час ми робимо маленькі кроки вперед щодо підвищення цих соціальних стандартів, але в дуже помірному, консервативному варіанті", - додала вона.

Тимошенко вважає, що громадяни України з розумінням ставляться до таких дій уряду і вибирають, в першу чергу, своєчасну виплату діючих заробітних плат, а не закриття підприємства і скорочення робочих місць.

"Коли мова йде про пріоритети, то в першу чергу у нас пріоритет - чітка педантична виплата всіх соціальних видатків - пенсій, заробітних плат, пільг, посібників, їх помірне збільшення, але, в той же час, головним пріоритетом залишається підтримка національної економіки", - підкреслила вона.

"У цьому бюджеті немає можливостей, тому що іноді буває в парламенті, займатися передвиборчим популізмом, іноді горлопанством замовних представників трудових колективів у той час, коли країні необхідна швидка реанімаційна допомога", - резюмувала Тимошенко.

Як повідомлялося, остаточне рішення щодо проекту держбюджету на 2010 рік уряд планує ухвалити на засіданні 14 вересня, а 15 вересня проект держбюджету має бути внесений до Верховної ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!