Тимошенко зобов'яже вугільників купувати вітчизняне

П'ятниця, 11 вересня 2009, 08:53

У 2010 році Кабмін планує виділити 6,5 млрд. гривень на технічну модернізацію державних гірничодобувних підприємств.

Про це у четвер заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, пише газета "Дело".

За її словами, для реалізації цієї програми планується використати три джерела інвестицій.

Частина грошей буде закладена в державному бюджеті на 2010 рік, частину чиновники візьмуть зі Стабілізаційного фонду. Решта будуть залучені у вигляді кредитів під держгарантії.

Реклама:

"Уряд вже сьогодні веде переговори про залучення грошей для модернізації державних шахт. І деякі банкіри готові співпрацювати з нами в цьому напрямку ", - зазначила Тимошенко.

При цьому вона не назвала, які саме фінустанови готові давати кредити, відзначивши лише, що це українські банки з іноземним капіталом.

Програму, яка буде визначати порядок модернізації вуглевидобувних підприємств у 2010 році і розподіл коштів у найближчий місяць, повинен розробити Мінвуглепром.

Відповідно до вимог Кабміну, озброєння шахт новим обладнанням має відбуватися виключно за рахунок вітчизняних машинобудівних підприємств.

Юлія Тимошенко зазначила, що уряд не збирається проводити відкриті тендери із закупівлі необхідної техніки.

"Ми будемо прямо домовлятися з нашими підприємствами. І лише після того, як ціну, яку пропонують українські виробники, схвалять Мінвуглепром, Мінекономіки і Мінфін, ми укладемо відповідні контракти", - пояснює прем'єр.

На вимогу Кабміну, система індикативних цін на обладнання вітчизняних машинобудівників повинна бути введена вже в 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: