Продан проти об'єднання "Центренерго" з держшахтами

Четвер, 10 вересня 2009, 20:19

Міністр палива та енергетики Юрій Продан не бачить доцільності в об'єднанні енергогенеруючої компанії ВАТ "Центренерго" з державними вугільними підприємствами "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" у вертикально інтегровану компанію.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Нехай ініціатори цієї пропозиції розкажуть, як вони бачать об'єднання цих підприємств, нехай покажуть всі необхідні розрахунки, покажуть, у чому його перевага", - сказав Продан.

Зокрема, міністр звернув увагу на відсутність механізму об'єднання держпідприємств з акціонерним товариством, в якому держава не володіє 100% акцій.

Реклама:

"Давайте також не будемо забувати, що "Центренерго" є акціонерним товариством, а акціонери генкомпанії можуть виступити проти такого об'єднання і піти до судів", - додав Продан.

Глава Мінпаливенерго також зазначив, що прийняття рішення про створення вертикально інтегрованої компанії на базі цих підприємств без ретельних розрахунків може серйозно розбалансувати ринок.

Як повідомлялося, наприкінці серпня з пропозицією про створення вертикально інтегрованої компанії, що займається видобутком вугілля і виробленням електроенергії, виступив генеральний директор "Свердловантрацит" Олександр Плювако.

У свою чергу прем'єр Юлія Тимошенко доручила розглянути доцільність створення такого об'єднання на базі держпідприємств "Ровенькиантрацит", "Свердловантрацит" і "Центренерго".

Через тиждень з'явилася інформація про те, що Міністерство вугільної промисловості також вивчає можливість об'єднання з метою вертикальної інтеграції держпідприємств "Волиньвугілля", "Львіввугілля" і Бурштинської ТЕС, яка входить до складу державної компанії "Західенерго" і працює на експорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: