Японія готова купувати більше їжі в України

Четвер, 10 вересня 2009, 13:37

Японія висловлює зацікавленість у розширенні торгових відносин з Україною.

Про це заявив експерт аграрних ринків асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Андрій Товстоп'ят, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу УКАБ.

"Японські партнери зацікавлені у пожвавленні торгівлі, як товарами сільського господарства, так і у трансферах технологій та обладнання до України", - сказав він.

За словами Товстоп'ята, японські партнери готові до розширення торговельної співпраці з українською стороною, проте велику увагу вони приділяють безпеці продуктів, які будуть поставлятися.

Реклама:

Як відомо, маючи лише 15% земель від загальної площі країни, придатних для сільського господарства, і населення в 130 млн. чоловік, Японія сильно залежить від експорту продукції сільського господарства та харчової промисловості.

Країна в великих обсягах імпортує сою, пшеницю, кукурудзу, м'ясо і м'ясопродукти, інші продукти харчування, овочі, фрукти. Повністю задовольняє власні потреби лише в морепродуктах, частину яких експортує.

На Україну у зовнішній торгівлі з Японією припадає незначна частина: обсяг загального експорту з України в 2008 році склав 19,6 млн. доларів, в основному поставлялося сухе молоко.

З Японії імпортувалися в основному морепродукти, соя, соуси, інші харчові продукти і чорна ікра, на загальну суму 1,9 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: