"Київенерго" не змогла зібрати акціонерів

Четвер, 10 вересня 2009, 12:52

Позачергові збори акціонерів АК "Київенерго", призначені на 10 вересня, не відбулося через відсутність кворуму учасників.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби компанії.

"Робота з підготовки зборів і процедура реєстрації акціонерів з боку "Київенерго" проведена на належному рівні, але, скоріше за все, на явку акціонерів вплинуло систематичне ігнорування ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" рішень виконавчого органу та наглядової ради про передачу системи реєстру акціонерів енергокомпанії тимчасовому реєстратору ТОВ "Міжрегіональний незалежний реєстратор", яке було призначено в зв'язку з анулюванням відповідної ліцензії ФК "Укрнафтогаз", - прокоментував ситуацію директор з правового забезпечення АК "Київенерго" Дмитро Усатюк.

За інформацією "Київенерго", ліцензія ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" на здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів, а саме - щодо ведення реєстру власників іменних цінних паперів, була анульована Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Реклама:

У зв'язку з цим в "Київенерго" був призначений тимчасовий реєстратор - ТОВ "Міжрегіональний незалежний реєстратор", а договір з ВАТ "ФК "Укрнафтогаз" був розірваний.

У свою чергу, ФК "Укрнафтогаз" відмовилася передати систему реєстру і нині володіє ним незаконно, зазначають у "Київенерго".

АК "Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

50% +1 акція "Київенерго" належать НАК "Енергетична компанія України". Найбільшими недержавними акціонерами "Київенерго", за даними ДКЦПФР на початок грудня 2008 року, були дві зареєстровані на Кіпрі компанії: Kapiton Trading Limited (24,9794% акцій) і Fluminea Limited (10,2109% акцій).

Як повідомлялося, попередні збори акціонерів АК "Київенерго", призначені на 16 липня 2008 року, 12 лютого і 31 березня 2009 року, не відбулися через проблеми з реєстратором.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!