У Києві хочуть дешевше завозити метал до Таїланду

Четвер, 10 вересня 2009, 10:31

Україна веде переговори з Таїландом про зменшення мита на імпортовану українську металопродукцію.

Про це заявив посол України в Таїланді Маркіян Чучук в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що, у травні 2009 року Міністерство комерції Таїланду відновило мито на імпорт окремих видів металопродукції з 14 країн, у тому числі України, на наступні 5 років.

"З огляду на те, що металопродукція вітчизняних підприємств складає значну частину (до 90%) українського експорту до Таїланду, відновлення цих заходів може негативно позначитися на обсягах товарообігу між Україною і Таїландом", - підкреслив посол.

Реклама:

Він додав, що посольство України в Таїланді разом з відповідними українськими міністерствами і відомствами ведуть роботу для врегулювання цього питання з метою зменшення ставки мита в рамках процесу її перегляду, започаткованого в липні.

"Ми обов'язково звернемо увагу тайської сторони до піднятих питань, у тому числі і під час запланованих двосторонніх політичних консультацій, а також сподіваємося на досягнення взаємовигідного компромісу", - додав посол.

Дипломат поінформував, що 10 вересня 2009 року в Києві пройде перший раунд політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами двох країн, під час яких планується розглянути питання українсько-тайського співробітництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!