"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світові індекси подолали півдороги від мінімуму

Четвер, 10 вересня 2009, 09:40

Фондові індекси США в середу виросли після рекомендації Goldman Sachs інвестувати в папери промислових компаній.

Котирування ф'ючерсів вранці у четвер також демонструють зростання: вересневі контракти на S&P 500 до 8:24 набрали 0,32%, на Dow Jones до 8:27 - 0,29%, повідомляє агентство Bloomberg.

З березневого мінімуму S&P 500 піднявся на 53% на тлі ознак ослаблення рецесії.

Аналітики Goldman Sachs вважають, що акції диверсифікованих промислових компаній продемонструють тенденцію до підвищення і виявляться вище ринку в міру того, як індекс промислового виробництва Institute for Supply Management (ISM) "впевнено подолає позначку в 50 пунктів". Рекомендації для компаній промислового сектора були підвищені до "привабливо" з "нейтрально".

Реклама:

Індекс ISM у серпні зріс більше, ніж очікувалося - до позначки 52,9 пункту. Аналітики Goldman Sachs упевнені, що індекс продовжить підвищення, а ризик уповільнення темпів зростання у зв'язку з переходом на нову стадію мінімальний.

"Якщо придивитися до акцій деяких промислових компаній, то можна помітити, що багато з них так і не досягли рівня кінця минулого року. Саме на них аналітики покладають надії на підвищення. Якщо почнеться відновлення виробництва, існує і можливість повернення вкладень", - вважає аналітик First Citizens BancShares Ерік Тіллі.

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками середи виріс на 49,88 пункту (+0,53%) - до 9547,22 пункту.

Standard & Poor's 500 збільшився на 7,98 пункту (0,78%), склавши 1033,37 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite піднялося на 22,62 пункту (1,11%) - до 2060,39 пункту.

Підвищення Dow Jones з початку 2009 року перевищує 8%, S&P 500 додав 14,4%, Nasdaq - 30,65%.

Фондові індекси Європи виросли у середу п'ятий день поспіль, що стало найбільш тривалим підйомом з липня.

Індекс Dow Jones Stoxx 600 додав за день 0,9%, хоча в ході сесії опускався на 0,5%. З березневого мінімуму показник збільшився на 51% завдяки появі ознак ослаблення рецесії і поліпшення фінансових результатів європейських компаній.

Відношення цін акцій компаній, які входять у розрахунок Stoxx 600, до їх прибутків становить 46,1, що є найвищим показником з вересня 2003 року.

"Ми входимо в період, коли прогнози прибутків, швидше за все, будуть сильно зміцнюватися, і вам треба бути в тому секторі, де це може статися", - відзначає аналітик по європейських акцій Bank of America Securities-Merrill Lynch Патрік Шовітц.

Сімнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів 9 вересня, виняток склав лише ісландська ринок.

Фондові ринки Азії ростуть у четвер, оскільки позитивні дані про прибуток China Yurun Food Group і поліпшений прогноз Texas Instruments Inc. посилили довіру інвесторів до світової економіки.

Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific підскочив на 1,3% - до максимуму з 22 вересня 2008 року, 116,99 пункту. Показник додав 64% з березневого мінімуму.

Японський індекс Nikkei 225 виріс на 1,5%, гонконгський Hang Seng - на 1,8%.

"Інвестори чекають подальших звітів про прибутки компаній, і ми, ймовірно, побачимо, що багато компаній поліпшили прогнози. Ринок залишиться сильним до кінця року, хоча після цього ми можемо побачити відкат, тому що закінчиться ефект заходів стимулювання економіки", - відзначає Дзюніті Місава з STB Asset management Co.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!