Держфінпослуг затвердила адмінстандарти своєї діяльності

Вівторок, 1 вересня 2009, 18:31

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) розпорядженням затвердила Стандарт надання адміністративних послуг.

Про це ідеться у повідомленні Держфінпослуг.

У новому документі, покликаному наблизити діяльність держоргану до міжнародних стандартів, комісія вперше систематизувала всі процедури діяльності.

Згідно з документом, Держфінпослуг надає такі адміністративні послуги: видача, переоформлення свідоцтва, видача дубліката свідоцтва про реєстрацію фінансової установи; про внесення до реєстру аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ; про внесення до реєстру страхових і перестрахувальних брокерів; переоформлення свідоцтва, видача дозволу на право прийняття на себе комерційних ризиків при створенні фонду фінансування будівництва виду Б, на право здійснення емісії сертифікатів фонду операцій з нерухомістю, на здійснення емісії іпотечних сертифікатів.

Реклама:

Крім того, до обов'язків комісії входить видача довідки про взяття на облік юридичної особи - суб'єкта господарювання, яка не є фінансовою установою, але має певний законами та нормативно-правовими актами Держфінпослуг право надавати послугу з фінансового лізингу.

Комісія також здійснює переоформлення ліцензії, видачу ліцензії на здійснення діяльності з надання небанківськими фінансовими установами фінансових послуг; видачу сертифіката на право здійснення тимчасової адміністрації відповідного виду фінансових установ; реєстрацію документів недержавних пенсійних фондів: статутів, у тому числі пенсійних схем та змін до них; інвестиційної декларації та змін до неї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: