"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада 1 вересня розгляне підвищення соціальних стандартів

Вівторок, 1 вересня 2009, 09:04

Верховна Рада у вівторок, 1 вересня, розгляне законопроект про підвищення прожиткового мінімуму й мінімальної зарплати.

Про це йдеться в повідомленні прес-секретаря голови парламенту Володимира Литвина, передає агентство "Українські новини".

У ході засідання погоджувальної ради в понеділок після обіду представники фракцій досягли компромісу з приводу порядку денного першого робочого дня п'ятої сесії парламенту.

Керівники фракцій підтримали пропозицію спікера: після відкриття сесії, виступів депутатів із заявами й затвердження порядку денного сесії розглянути законопроект про підвищення прожиткового мінімуму й зарплати, що вже був прийнятий у першому й другому читаннях.

Реклама:

Після цього депутати планують вирішити питання про внесення змін до календарного плану сесії для того, щоб тиждень із 1 до 4 вересня працювати в пленарному режимі, а з 7 по 11 вересня - у комітетах.

Також депутати планують розглянути пропозиції Президента Віктора Ющенка до закону "Про всеукраїнський референдум" й ухвалити рішення щодо направлення в Конституційний Суд законопроектів про зміну Конституції, зареєстрованих у парламенті.

Як повідомлялося, фракція Партії регіонів у Раді посилила вимоги до уряду з перегляду соціальних стандартів і виступає за підвищення мінімальної зарплати до 1,5 тис. гривень і мінімальної пенсії - до 1,3 тис. гривень в 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: