Ющенко підозрює Тимошенко у знищенні цукрової галузі

П'ятниця, 7 серпня 2009, 17:17

Президент Віктор Ющенко підозрює, що уряд, звинувачуючи виробників цукру у змові, готує підґрунтя для ввезення в Україну цукру-сирцю з тростини.

Про це йдеться в заяві головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента.

На думку президента, такі дії знищить рентабельність цукрового виробництва в Україні і в умовах кризи гроші підуть на підтримку виробників інших країн.

"Втрачає сенс збирання врожаю цукрових буряків, що може призвести до дефіциту цукру вже наступного року", - йдеться в заяві.

Реклама:

На думку Ющенка, не краща ситуація у суміжних галузях - розпочалась стагнація у сільськогосподарському машинобудуванні. Прикладом є Харківський тракторобудівний завод, що оголосив у липні про припинення виробництва внаслідок невиконання Урядом своїх обіцянок про підтримку сільськогосподарського машинобудування.

"Обіцянки Прем'єр-міністра України про таку підтримку перетворились в пусті заяви. З передбачених Законом "Про держбюджет на 2009 рік" у Стабілізаційному фонді більш як 2 мільярдів гривень агропромисловий комплекс отримав лише близько 18 мільйонів грн., не говорячи вже про обіцянки прем'єра щодо надання для вирішення проблем АПК майже 8 млрд. грн.", - йдеться в заяві.

"При цьому урядова аграрна політика зводиться до проведення чергових та позачергових нарад і засідань, на яких проблемні питання не врегульовуються і як наслідок - з'являються нові", - зазначають у секретаріаті.

"Замість здійснення конкретних кроків - поліпшення фінансування та кредитування села, стимулювання будівництва тваринницьких комплексів, встановлення справедливих цін на сільськогосподарську продукцію, Уряд пропонує суспільству піар-акції, в які перетворюються засідання Кабінету Міністрів України з аграрної тематики", - зауважують в оточенні президента.

Внаслідок цього президент вимушений особисто втрутитись у розв'язання гострих проблем галузі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: