"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко обіцяє веселе життя колишнім власникам банків

Четвер, 6 серпня 2009, 20:28

Прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що проблеми в банках обов'язково пов'язані з масштабними фінансовими зловживаннями.

Про це вона заявила в інтерв'ю 5 каналу.

Прем'єр вважає, що три рекапіталізовані банки ("Укргазбанк", "Родовід" і "Київ") не мусили потрапити у близький до банкрутства стан.

"Ті зловживання, які ми відкрили - це просто вбиває морально. Один банків отримав від Нацбанку рефінансування, і з всіх обсягів рефінансування не людям заплатили депозити, а просто на свій маленький банчук мільярд гривень, переписали під 1% річних. Де такі відсотки є?", - обурилася Тимошенко.

Реклама:

"Наприклад Родовід. 2,5 мільярда забрано групою пана Фірташа. Жодного відсотка не заплачено, гроші не повертаються, застав ніяких немає. Все, колапс банка. Тобто ці банки були використані на фоні кризи для масштабного грабунку", - вважає вона.

"Я переконана, що коли вдасться виграти президентську виборчу кампанію, зараз я не можу, на генпрокуратуру уряд не впливає, кожен, хто забрав незаконно хоч копійку державних грошей і вкрав її, абсолютно точно будуть відповідати", - зазначила прем'єр.

Також вона наголосила, що після оздоровлення рекапіталізованих банків, "вони будуть через відкриту процедуру аукціонів реалізовані потужним власникам". "Для того, щоб залучити таких власників, ми поставимо до них дуже вагомі вимоги", - сказала Тимошенко.

"Так не буде, що будуть реалізовувати банки кому завгодно. Я думаю, що ті власники, які мали ці банки, просто не можуть бути учасниками цих аукціонів, якщо вони банки довели до такого стану і пограбували гроші з цих банків", - вважає вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: