Ющенко дорікнув Тимошенко за фінансування "Шкільного автобуса"

Четвер, 6 серпня 2009, 15:30

Президент Віктор Ющенко критикує Кабінет міністрів за те, що в 2009 році національна програма "Шкільний автобус" не фінансувалася.

Про це він сказав в Овідіополі Одеської області на нараді з підготовки до навчального року 2009-2010, повідомляє агентство "Українські новини".

"Якщо ми втрачаємо хоч один рік фінансування програми "Шкільний автобус", ми робимо дуже невдалу політику. І я шкодую, я неоднозначно свої зауваження формував уряду: у тому, що цього року не профінансований жоден шкільний автобус, колосальна провина урядової політики! Демократи так не можуть чинити", - сказав Ющенко.

На його думку, виділення 60 млн. гривень на рік на завершення цієї програми - не така вже й велика сума для державного бюджету.

Реклама:

Голова держави зазначив, що програма "Шкільний автобус" мала за планом бути завершена в 2009 році, і невиконання її через відсутність фінансування створює ризики для початку реформування школи в цілому.

Як відомо, у січні 2003 року Кабмін затвердив програму "Шкільний автобус", розраховану на 2003-2010 роки. Програма передбачає до 2010 року закупівлю для цих цілей 3 650 автобусів на сукупну суму 508,24 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!