"Київміськбуд" не згоден з тимошенківською ціною за недобудови

Четвер, 6 серпня 2009, 13:43

Президент АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" Петро Шилюк вважає неприйнятною для холдинга вартість 1 квадратного метра на рівні 2,5-4,2 тис. гривень, запропоновану урядом для викупу недобудованих об'єктів житлового будівництва з їх подальшою передачею пільговикам.

Про це він заявив у четвер під час прес-туру по споруджуваних об'єктах холдингу у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми не можемо запропонувати житло за такими цінами в Києві. Житла до 500 доларів у нас просто немає, тому що опосередковано ціна квадратного метра в компанії - на рівні 8-8,5 тис. гривень, і іншого житла поки що немає. Тому пропозиція Кабінету міністрів щодо викупу житла саме за такими цінами виглядає дещо сумнівною. Вона не буде сприяти порятунку будівельної галузі. Вона неефективна, безперспективна і не запрограмована на допомогу галузі", - сказав Шилюк.

При цьому президент холдингу вважає, що для регіонів запропонована програма, при низьких цінах на землю і відрахуваннях на інфраструктуру, може існувати.

Реклама:

"У регіонах - інша форма землевідведення, інші ціни. У Києві 37% вартості квадратного метра - так звані "додаткові витрати". У регіонах цього немає. І там (така програма) може бути", - вважає Шилюк.

У той же час глава холдингу зазначив, що вартість житла на регіональних об'єктах "Київміськбуду" також не відповідає запропонованим урядом цінам.

Як повідомлялося, 5 серпня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що уряд прийме перше рішення про викуп недобудованих об'єктів житлового будівництва на загальну суму 73,5 млн. гривень для подальшої їх передачі пільговикам.

За її словами, уряд затвердив список з 17 об'єктів у 10 регіонах (Запорізькій, Чернігівській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській та Харківській областях), не уточнивши при цьому, про які суми йдеться.

Діапазон цін у залежності від регіону складе від 2,5 до 4,2 тис. гривень за квадратний метр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: