Адміністратор банку "Надра" сподівається на нормалізацію роботи до 2010 року

Четвер, 6 серпня 2009, 10:33

Тимчасовий адміністратор банку "Надра" Валентина Жуковська розраховує на нормалізацію роботи фінустанови до кінця 2009 року.

Про це вона повідомила в інтерв'ю газеті "Факти".

"Ми провели серйозну роботу щодо відбудови діяльності банку, і сьогодні можна говорити про те, що більша частина складного шляху вже позаду. Скажу так: за оцінками експертів, вже до кінця цього року банк "Надра" здатний повністю вийти на режим нормальної діяльності", - сказала вона.

Жуковська підкреслила, що з 10 серпня доступ до депозитів отримають всі клієнти із сумою вкладів до 50 тис. гривень, а у вересні - клієнти із сумою вкладів від 50 тис. гривень до 150 тис. гривень.

Реклама:

Клієнти з депозитами від 150 до 500 тис. гривень будуть отримувати доступ до вкладів поетапно, до грудня 2009 року.

"Вони отримають від 20% до 50% суми внеску залежно від суми депозиту, з наступним поетапним отриманням залишку", - зазначила Жуковська.

Таким чином, до кінця 2009 року близько 85% вкладників банку "Надра" зможуть отримати доступ до коштів.

Щодо реструктуризації зовнішніх позик банку тимчасовий адміністратор підкреслила, що відповідні переговори тривають.

Аудиторська компанія Ernst&Young наразі проводить аудит банку "Надра", після завершення якого, за словами Жуковської, переговори про реструктуризацію будуть завершені підписанням відповідних угод.

Як повідомлялося, раніше банк "Надра" заявляв про намір завершити реструктуризацію зовнішньої заборгованості до кінця червня.

Зокрема, банк планував реструктуризувати заборгованість за різними видами боргових інструментів до 2015 року.

10 лютого 2009 року НБУ ввів тимчасову адміністрацію в банк "Надра" і призначив тимчасовим адміністратором Валентину Жуковську.

Загальний обсяг заборгованості банку "Надра" перед нерезидентами, за даними тимчасової адміністрації, становить близько 600 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!