Кабміну пропонують знизити ставки оренди державної нерухомості для банків

Середа, 5 серпня 2009, 20:44 -

Асоціація "Український кредитно-банківський союз" (УКБС) пропонує Кабінету міністрів знизити ставки оренди об'єктів нерухомого державного майна для банків.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби УКБС.

"Асоціація "Український кредитно-банківський союз" пропонує уряду впровадити заходи, які будуть сприяти підвищенню ефективності антикризової політики й збільшенню надходжень у бюджет. Мова йде про тимчасове введення, до 1 січня 2011 року, для банків знижених ставок оренди об'єктів нерухомого державного майна", - сказано в повідомленні.

На думку членів асоціації, це зниження ставок допоможе стабілізувати роботу банківської системи.

Реклама:

Зараз, за даними УКБС, для банків, які розміщені в орендованих державних приміщеннях, діють установлені Кабміном орендні ставки, які досягають 30% від повної ринкової вартості орендованого майна за кожний рік оренди.

"Крім того, аналіз динаміки кількості договорів оренди за січень-лютий 2009 року (за даними Фонду державного майна), показує тенденцію дострокового розірвання банками договорів оренди державного майна, скорочення їх кількості, зростання заяв орендарів про відмову від подальшої оренди й зменшення площ орендованого нерухомого майна", - зазначається у повідомленні.

На сьогодні пропозиції оренди приміщень перевищують попит.

Вартість оренди нежитлових приміщень державної й комунальної власності стала вище рівня цін на ринку комерційної нерухомості, у результаті чого відбувається скорочення орендного користування державним майном, і відповідно зменшення надходжень у Держбюджет.

Такі заходи, на думку членів УКБС, дадуть змогу підвищити ефективність антикризової політики й використання держмайна, зацікавлять орендарів саме в оренді об'єктів державної форми власності, що буде забезпечувати виконання плану з надходження до Державного бюджету коштів від оренди державного майна.

Як відомо, Асоціація "Український кредитно-банківський союз" створена на початку 1994 року для сприяння розвитку банків і захисту їх інтересів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: