Меркель наполягає продати Opel канадсько-російському альянсу

Вівторок, 4 серпня 2009, 14:32

Коаліція канцлера Німеччини Ангели Меркель буде наполягати на виборі канадської Magna International Inc., яка виступає в альянсі із "Сбєрбанком Росії", в якості покупця Opel.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

"Я не можу уявити при яких би то не було умовах, щоб федеральний уряд або уряд німецьких земель змінив своє рішення у відношенні Magna", - заявив міністр економіки землі Тюрингія Юрген Рейнхольц.

На заводах Opel в Тюрінгії працює 1,8 тисяч чоловік.

Незважаючи на те, що уряд Німеччини підтримує пропозицію Magna, General Motors продовжує вести переговори з бельгійською інвесткомпанією RHJ International SA, угода з якої, за словами віце-президента GM Джона Сміта, керівного продажем Opel і Vauxhall, "має набагато більш просту структуру і більше легко здійсненна".

За словами Рейнхольца, який є членом партії канцлера Ангели Меркель "Християнський демократичний союз", Opel не потребує швидкої реструктуризації, орієнтованої на отримання прибутку фінансовою компанією.

Уряд Ангели Меркель ще в травні підтримав продаж Opel, пообіцявши господдержку в розмірі 1,5 млрд. євро.

Реклама:

Прем'єр-міністри двох із чотирьох німецьких земель, в яких розташовані заводи Opel, заявили, що урядова допомога не буде доступна RHJ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: