Фірташ хоче викупити держпакет акцій "Кримського титану"

Вівторок, 4 серпня 2009, 13:55

Компанія Ostchem Group зацікавлена у викупі державного пакета акцій ЗАТ "Кримський титан".

Про це повідомив генеральний директор OstChem Germany GmbH Маттеус Ебіналь в інтерв'ю газеті "Экономические известия", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми все так само зацікавлені у придбанні та розвитку ГЗК, а також у викупі держпакета акцій ЗАТ "Кримський титан", - сказав він.

Торкаючись питання розвитку ЗАТ, Ебіналь повідомив, що щорічно "Кримський титан" на технічне переозброєння витрачає 100-150 млн. грн.

Говорячи про стан підприємства, він висловив стурбованість наявністю заборгованості щодо відшкодування ПДВ перед ЗАТ, яка на сьогодні оцінюється більш ніж у 100 млн. грн.

"Уявіть собі, що це означає для підприємства, близько 80% продукції якого йде на експорт! А значить це те, що кожного місяця ми продовжуємо перераховувати в казну експортний ПДВ, не одержуючи повернення натомість. Таким чином, кожен місяць обігові кошти заводу зменшуються" , - підкреслив Ебіналь.

Контрольним пакетом ЗАТ "Кримський титан" володіє держава, а 50% "мінус" 1 акція належить OstChem Germany GmbH - дочірній компанії OstChem Holding AG, що входить до Group DF, співвласником якої є український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: