Росія б'є рекорди із видобутку нафти

Вівторок, 4 серпня 2009, 11:09

Добовий видобуток нафти в Росії в липні 2009 року склала 9,91 млн. барелів, що є рекордом за останні десять років.

Про це сказано в даних російського Міністерства енергетики і розрахунках аналітика "Трійка Діалог" Валерія Нестерова, повідомляє видання "Дело". 

У липні 2009 року було видобуто на 1,4% нафти і газового конденсату більше, ніж у липні 2008 року. За сім місяців обсяги середньодобового видобутку збільшилися на 0,8%.

З п'яти найбільших російських компаній обсяги видобутку падали тільки у "Сургутнафтогазу" і "Газпром нафти". В "Роснєфті", "Лукойл" і ТНК-ВР видобуток збільшувалася.

Загальне зростання пояснюється видобутком технологічної нафти з Ванкорського родовища, яке розробляє "Роснєфть". Саме "Роснєфть" стала лідером зростання за підсумками липня. Всього ж за сім місяців найбільше видобуток виріс у "Лукойлу" - відразу на 3,3%.

Збільшення видобутку було зафіксовано і в газовому секторі. За підсумками місяця газовики видобули 41,4 млрд. кубометрів - це на 10% більше, ніж у червні, і на 16 відсотків менше, ніж у липні 2008 року.

Зокрема, "Газпром" збільшив видобуток на 12,8% за місяць.

Як повідомлялося, у Європі за останні місяці знижується попит на російський газ. Спад пояснюється загальним зниженням виробництва і зникненням "ефекту холодної зими".  

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!