НБУ вдався до продажів облігацій на біржі "Перспектива"

Вівторок, 4 серпня 2009, 08:49

Національний банк почав регулярно котирувати на продаж облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) із свого портфеля на біржі "Перспектива".

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор біржі Едуард Мілюшко.

"Національний банк виставляє котирування на продаж. Угод поки не було, тому що котирування з'явилися буквально кілька днів назад", - сказав він.

Мілюшко також повідомив, що центр сертифікації ключів біржі "Перспектива" отримав статус акредитованого, що дає можливість користуватися його послугами будь-якій державній установі.

За його словами, це відкриває можливості здійснювати електронний документообіг при здачі звітності між торговцями та Державною комісією з цінних паперів і між торговцями та їх саморегулюючою організацією - асоціацією "Українські фондові торговці".

До недавнього часу Нацбанк котирував ОВДП на продаж переважно на біржі ПФТС. Із здійсненням котирувань на "Перспективі" його котирування на ПФТС збереглися.

За словами учасників ринку, запропонована НБУ на біржовому ринку прибутковість облігацій є трохи заниженою, що пояснює рідкість угод з ними.

ВАТ "Фондова біржа "Перспектива" є правонаступником ТОВ "Торгово-інформаційна система "Перспектива". Серед засновників біржі, зокрема, - ІНГ Банк Україна і Альфа-Банк, ЗАТ "Майстер Брок", ЗАТ "Менеджмент Технолоджіз", ЗАТ "Універ Капітал", ЗАТ "Юніверсал Секьюрітіз", ЗАТ "Альтана Капітал".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: