Велика Британія видасть Україні майже 30 мільйонів на Чорнобиль

Понеділок, 31 серпня 2009, 18:47

Велика Британія має намір виділити 2,2 млн. фунтів стерлінгів на будівництво централізованого сховища радіоактивних відходів (РАВ) у Чорнобильській зоні відчуження.

Про це сказано в повідомленні посольства Великої Британії в Україні, повідомляє агентство "Українські новини".

31 серпня в Києві міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра та посол Великої Британії Лі Тернер підписали відповідний меморандум про взаєморозуміння між МНС і Міністерством енергетики та кліматичних змін Великої Британії та Північної Ірландії.

Сховище планується спорудити на промисловому майданчику комплексу виробництв з переробки та захоронення низько- і середньоактивних РАВ "Вектор" орієнтовно до 2012 року.

Реклама:

Як підкреслив Шандра, сховище буде призначено для захоронення джерел іонізуючого випромінювання винятково українського походження.

За словами Тернера, з початку реалізації чорнобильських програм Велика Британія вже надала Україні близько 80 млн. євро технічної допомоги.

Сторони висловилися за подальшу тісну співпрацю щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Як повідомлялося, у липні Європейський банк реконструкції та розвитку заявив, що виділить Україні 3,5 млн. євро на проведення незалежної оцінки безпеки проектів будівництва ССВЯП-2 (сухі сховища відпрацьованого ядерного палива) і заводу з переробки рідких ядерних відходів на Державному спеціалізованому підприємстві "Чорнобильська атомна електростанція".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!