Нова ціна на газ для населення зависла у повітрі

Понеділок, 31 серпня 2009, 14:19

Постанова Національної комісії регулювання електроенергетики № 811 "Про затвердження Роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення" від 9 липня 2009 року на державну реєстрацію до Міністерства юстиції не надходила.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

"Станом на 28 серпня 2009 року вказана постанова Національної комісії регулювання електроенергетики від 09.07.2009 р. № 811 "Про затвердження Роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення" на державну реєстрацію до Міністерства юстиції не надходила", - ідеться у повідомленні.

"Щодо необхідності держреєстрації указаного нормативно-правового акта, Міністерство юстиції зазначає, що дія Указу президента України "Про державну реєстрацію нормативних актів міністерств та інших органів державної виконавчої влади" не поширюється на рішення НКРЕ щодо функціонування ринків, що регулюються Національною комісією регулювання електроенергетики, та на рішення НКРЕ в частині встановлення цін і тарифів, проте за винятком цін і тарифів для населення. Це визначено статтею 3 Указу президента № 335 "Питання Національної комісії регулювання електроенергетики України" від 21 квітня 1998 року", - додають у прес-службі.

Реклама:

Як повідомлялося, 26 серпня міністр палива і енергетики Юрій Продан заявив, що підвищення ціни на газ для населення з 1 вересня 2009 року може не відбутися, оскільки це питання не узгоджене з профспілками. При цьому він зазначив, що профспілки на сьогоднішній день не підтримують підвищення ціни на газ для населення.

25 серпня прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що в 2009 році ціна на газ для населення підвищуватися не буде.

Підвищення ціни на газ для населення з 1 вересня було узгоджене Україною з Міжнародним валютним фондом і відповідний пункт було внесено до відкоригованої в липні програми співпраці України і МВФ (Меморандума).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: