Тимошенко готує Ющенку переділ господарства

Понеділок, 31 серпня 2009, 10:59

Кабінет міністрів має намір передати собі в управління об'єкти, якими зараз керує Держуправління справами при президенті.

Про це пише газета "Дело".

Цього тижня в Криму почне роботу міжвідомча комісія з перевірки курортних комплексів, а також інших об'єктів, які закріплені за Державним управлінням справами при президенті. Таке доручення було видано урядом на останньому засіданні Кабміну.

Перевірка торкнеться усіх без винятку об'єктів Держуправління не лише в Криму, але й по всій країні і за кордоном (у Росії також розміщені кілька санаторіїв, які належать Україні), повідомив газеті урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Юрій Сухов.

Реклама:

Протягом трьох місяців, до початку листопада, ревізори мають перевірити не лише збереженість майна, але й незмінність форм власності рухомого і нерухомого майна Держуправління справами, яким керує близький до глави держави Ігор Тарасюк.

Відповідно до розпорядження Кабміну, очолить ревізію голова КРУ Микола Сивульський.

За масштабною перевіркою, ініційованою урядом, стоїть не лише прагнення встановити, яку спадщину залишить ДУС наступному президенту - уряд збирається забрати більшість об'єктів, які зараз перебувають на балансі Держуправління справами, собі, стверджує видання.

Минулої п'ятниці урядовий комітет з економічної політики розглянув проект постанови Верховної ради "Про впорядкування використання об'єктів державної власності, які перебувають у керуванні Державного управління справами", у якій ідеться про необхідність передати керування об'єктами Держуправління справами Кабміну.

Автор проекту постанови народний депутат Геннадій Москаль пояснює, що майно загальною вартістю понад 100 млрд. грн. перебуває на балансі ДУС у порушення законів. Керування держоб'єктами, відповідно до законодавства, здійснює Кабмін, говориться в пояснювальній записці.

За даними видання, урядовий комітет у п'ятницю підтримав ухвалення постанови Москаля, який нещодавно очолив кримську міліцію. Таким чином, вже у вересні-жовтні воно може бути винесене на розгляд Верховної ради.

Із 2000 року, коли було створено Держуправління справами при президенті, у нього увійшли десятки підприємств, санаторіїв та резиденцій. Тільки в Криму розташовано 6 великих об'єктів ДУС: санаторій "Південний" (під Форосом), санаторний комплекс "Зорі України" (під Ялтою), санаторій "Гурзуфський" (під Гурзуфом), "Алуштинський" (між Сімферополем і Ялтою), дитячий табір-пансіонат "Веселка" і "Артек".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!