Литвин знає, як може зірватися прийняття держбюджету

Неділя, 30 серпня 2009, 14:18

Тільки політичні амбіції можуть привести до неприйняття державного бюджету на 2010 рік.

Про це заявив на брифінгу в соляній шахті міста Соледара голова Верховної ради Володимир Литвин, повідомляє агентство "УНІАН".

Він підкреслив, що політичні амбіції негативно вплинуть на прийняття державного бюджету, "адже інших обставин, які б привели до неприйняття бюджету, я не бачу".

За словами Литвина, треба прийняти бюджет не під вибори і не на вибори, а той бюджет, який потрібен країні на 2010 рік.

Реклама:

"Бажано і необхідно прийняти бюджет не тому, що цього вимагає Конституція і закон, а з урахуванням того, що сьогодні можна вести серйозну розмову, бо після президентських виборів переможець скаже - всі, хто були до мене, вони були свинями, вони нічого не робили, країна падає, тому бюджет буде мінімальний" - пояснив він.

Спікер переконаний, що Україні "потрібний бюджет на виріст, з урахуванням того, щоб працювала вся країна, і люди відчували результат".

Литвин зазначив, що першочергова проблема для депутатів - це визначитися із соціальними стандартами, з прожитковим мінімумом і мінімальною зарплатою.

"Ми маємо приймати відповідні рішення, бо купівельна спроможність у людей на нулі, і через це в нас не розвивається внутрішній ринок і ми ходимо по замкнутому колу", - підкреслив спікер.

При цьому він додав: "Тут потрібна спільна позиція, узгодженість підходів і головне, щоб закони, які ми приймаємо, були реально забезпечені грошима".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!