"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акціонери не поділили рибу

Понеділок, 3 серпня 2009, 15:09

Акціонери ВАТ "Хмельницьке виробниче сільськогосподарське рибоводне підприємство" ("Хмельницькрибгосп") вимагають від РНБО, податкової та прокуратури притягти до відповідальності винних у неефективному використанні держмайна та навмисному доведенні підприємства до фінансової неплатоспроможності.

Про це ідеться у відкритому листі акціонерів товариства до РНБО.

"Хмельницькрибгосп" було одним з найбільших та провідних підприємств в Хмельницькій області з промислового риборозведення і поставки на ринок свіжої риби. Та за часи керівництва директора Віталія Коцюби показники вилову риби зменшилися в 5 разів, знос основних засобів підприємства становить 80-90%", - говориться у заяві.

За словами акціонерів, заборгованість підприємства із виплати зарплати перед працівниками підприємства складає 300 тисяч гривень, а сукупна заборгованість підприємства (кредитна, за товари, роботи, послуги та інше) - близько мільйона гривень.

Реклама:

На думку працівників, зарплата не виплачується "умисно та безпідставно", за що передбачена кримінальна відповідальність.

Акціонери заявляють про факти розкрадання посадовими особами підприємства його майна.

"Під час вилову риби вони систематично занижують об'єми вилову риби, основні засоби (машини, трактори, металеві рибні годівниці, холодильники, тощо), списуються", - зазначають вони.

"Держава недоотримала до бюджету прибуток у вигляді несплати загальнодержавних податків, зборів, інших обов'язкових платежів. Частина прибутку привласнюється директором підприємства, а значна частина чистого прибутку приховується шляхом махінацій з метою невиплати дивідендів акціонерам та з метою ухилення від сплати податків тощо", - заявляють акціонери.

Акціонери звертають увагу і на неодноразові порушення посадовими особами законодавства "Про акціонерні товариства".

Дивіденди їм не виплачуються, інформація про господарську діяльність підприємства не надається.

"Коцюба погрожував та здійснював моральний тиск на працівників підприємства - акціонерів, які продали свої акції не йому, примушуючи їх звільнятися, вимагав від працівників інформацію щодо відчуження своїх акцій, скуповував акції", - кажуть акціонери.

"Коцюба працевлаштував на підприємство багатьох своїх родичів, які за досить короткий термін стали держателями значних пакетів акцій", - додають вони.

Обвинувачення акціонерів підтверджуються також результатами перевірки Фонду держмайна, яка проводилася за ініціативою акціонерів ВАТ "Хмельницькрибгосп", зазначають у компанії.

Як відомо, 25% акцій ВАТ "Хмельницьке виробниче сільськогосподарське рибоводне підприємство" належать державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!