"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Колесніков про вето Ющенка і Євро-2012: "Ганьба буде на весь світ"

Понеділок, 3 серпня 2009, 14:52

Член Партії регіонів Борис Колесніков вважає деструктивними дії президента Віктора Ющенка.

Так він прокоментував вето президента на зміни до держбюджету-2009 і закону про Нацбанк, якими передбачалося фінансування підготовки до Євро-2012, повідомляє "Обком".

"Дії президента, я вважаю, носять деструктивний характер. Вони показують, що влада не зацікавлена в проведенні Чемпіонату Європи. Ганьба буде на весь світ, і торкнеться вона всіх гілок влади", - сказав один з авторів законопроекту.

"Накласти вето - легше за все. Нехай тоді президент запропонує альтернативне джерело фінансування. Ми ж виходили з того, що це було єдине можливе джерело", - зазначив Колесніков.

Реклама:

"У нас і так дуже жорсткий графік з підготовки до Євро-2012. Якщо ж не буде фінансування, то про Євро-2012 можна забути", - підсумував депутат.

За словами Колеснікова, "опозиція зробила все, щоб допомогти державі провести Євро-2012".

"Пішла владі назустріч, незважаючи на всі труднощі. Якщо влада не може між собою вирішити питання по фінансуванню, - виходить, ганьба буде для всієї України на кілька десятиліть", - повторив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи є в ініціаторів законопроекту намір переконати президента в помилковості його рішення, Колесніков сказав:

"Я вважаю, що переконувати - це пріоритет прем'єр-міністра. Це ж одна коаліція. Опозиція пішла назустріч уряду і ухвалила цей закон".

У свою чергу інший "регіонал" Нестор Шуфрич висловив упевненість у тому, що Верховна Рада подолає вето президента.

"Але думаю, що після того, що Ющенко зробив, він не має права вважати себе українцем - ні морально, ні за паспортом", - заявив депутат.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!