Готівковий ринок не побачив дешевих доларів НБУ

П'ятниця, 28 серпня 2009, 16:14

Готівковий ринок практично не побачив дешевих доларів Національного банку, які у п'ятницю мали потрапити в обмінні пункти в результаті інтервенції регулятора.

Придбати готівкову валюту за курсом 8,16 грн./дол. у п'ятницю в регіонах практично неможливо, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Так, у Дніпропетровську курс продажу долара по 8,16 грн./дол. оголосили підрозділи Ощадбанку, ПриватБанку, банку "Форум", ВТБ Банку, але в касах банків не було валюти. 

В Запоріжжі Індустріалбанк та підрозділи Приватбанку продавали долари за пільговим курсом клієнтам, погашають кредити та оформляють депозит. Курс продажу долара в інших банках регіону знаходився в діапазоні 8,55-8,70 грн./дол.

У "обмінниках" АР Крим курс продажу доларів становив 8,56-8,58 грн./дол.

Долари за курсом 8,16 грн./дол. в столиці в п'ятницю, як і вдень раніше, можна було придбати в банку "Форум" і Актив-банку.

У відділеннях цих банків вишикувалися великі черги, і банк "Форум" ввів обмеження на купівлю доларів у розмірі не більше 200 доларів.

Як повідомили в прес-службі Ощадбанку, велика частина підрозділів банку в столиці продавала долари населенню по курсу 8,16 грн./дол., однак до теперішнього часу дешеві долари Нацбанку залишилися тільки в деяких відділеннях банку в Дніпровському районі столиці.

У підрозділах ПриватБанку в столиці доларів за курсом 8,16 грн./дол. не було в продажу, але банк пропонував оформити депозит з конверсією в долари за пільговим курсом.

В Укрексімбанку повідомили, що 27 серпня банк не купував у Нацбанку на міжбанківському ринку валюту, тому й не продає її сьогодні за пільговим курсом.

Курс продажу доларів в більшості київських банків в останній день робочого тижня становив 8,56-8,68 грн./дол.

Як повідомлялося з посиланням на в.о. голови НБУ Анатолія Шаповалова., обсяг продажу валюти Нацбанком комерційним банкам для подальшої її реалізації на готівковому валютному ринку 27 серпня збільшився до 170 млн. дол.

Реклама:

За словами представників НБУ, регулятор розраховує, швидше, на психологічний момент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!