Черновецький взявся за готельну інфраструктуру Києва

Четвер, 27 серпня 2009, 17:07

Київська міська державна адміністрація (КМДА) веде переговори з інвесторами ряду проектів з будівництва готелів, які не змогли залучити кредитні ресурси через кризу, про переуступку прав на будівництво успішним компаніям.

Про це повідомив міський голова Києва Леонід Черновецький на прес-конференції в Києві в четвер, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми ведемо з ними (інвесторами) переговори про те, щоб вони віддали за належні їм винагороди (за вже понесені витрати на документацію і прокладку комунікацій) на будівництво успішним фірмам, у тому числі і нашим", - сказав він.

Мер не уточнив розмір подібної винагороди та кількість інвесторів, з якими ведуться такі переговори.

Черновецький зазначив, що в даний час в Києві будується 18 готелів різних категорій, в тому числі й п'ять п'ятизіркових.

Міський голова також зазначив, що в столиці на сьогодні не вистачає трохи більше 3 тисяч готельних номерів для прийняття фіналу чемпіонату Європи з футболу в 2012 році згідно з вимогами УЄФА.

"У нас трохи більше трьох тисяч номерів не вистачає сьогодні при підготовці до Євро-2012. В основному в секторі п'ятизіркових і чотиризіркових готелів. У нас є чіткий план, за яким ми рухаємося, і у нас є інвестори, які взяли на себе зобов'язання побудувати ці готелі" , - сказав Черновецький.

Реклама:

Раніше, на нараді мерів міст і керівників областей, які прийматимуть Євро-2012 він також назвав кількість готельних номерів, які відповідають вимогам УЄФА. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: