Банки побоюються посилення вимог до ліквідності

Четвер, 27 серпня 2009, 16:28

Асоціація українських банків (АУБ) пропонує Національному банку (НБУ) відмовитися від планів посилення вимог до ліквідності банків.

Про це повідомляється на офіційному на веб-сайті АУБ.

"АУБ зазначила недоцільність впровадження в сучасних умовах більш жорстких вимог до розрахунку нормативів ліквідності банків. Так, проект інструкції передбачає положення, згідно з яким значення нормативів поточної ліквідності дорівнюють нулю у випадку наявності в банку розрахункових документів, які не виконані в строк з його вини", - сказав президент АУБ Олександр Сугоняко.

За оцінкою АУБ, таке посилення вимог до розрахунку нормативів ліквідності є передчасним, оскільки більшість банків зазнають проблеми з ліквідністю.

Крім того, за його словами, рефінансування НБУ обмежене, робота міжбанківського кредитного ринку в повній мірі не відновлена і в таких умовах у них можуть виникати тимчасові затримки в проведенні платежів та виконанні своїх зобов'язань.

"Введення запропонованих проектом норм не покращить ліквідність банків, а лише призведе до збільшення випадків застосування до них штрафних санкцій, що ляже додатковим тягарем на платоспроможність банківських установ", - цитує прес-служба Сугоняко.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!