"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дочка "Нафтогазу" отримала ліцензію на розподіл газу

Четвер, 27 серпня 2009, 12:09

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) переоформила ліцензію "Укргазмережі" на розподіл і постачання природного газу на дочірню компанію (НАК) "Нафтогаз України" - ДП "Нафтогазмережі".

Відповідне рішення Комісія прийняла на засіданні в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Термін дії ліцензії при переоформленні залишений колишнім до квітня 2012 року.

Як уточнив журналістам в.о. начальника юридичного відділу ДП "Нафтогазмережі" Олексій Скриль, компанія має намір створити мережу своїх філій в обласних центрах України для здійснення діяльності зазначеної в ліцензії.

В даний час, за його словами, компанія має філію в Чернівецькій області.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" у вересні 2008 року вирішила ліквідувати дочірнє підприємство "Укргазмережі", створене в лютому 2007 року для обслуговування об'єктів державних газорозподільних мереж.

На початку серпня 2009 року НАК "Нафтогаз України" завершила створення дочірнього підприємства "Нафтогазмережі", в управління якого будуть передані державні газорозподільні мережі, що експлуатуються на цей час міськ-і облгазами.

Керівником "Нафтогазмережі" призначений заступник голови правління "Нафтогазу України" Віталій Гнатушенко.

Раніше уряд неодноразово заявляв про плани передачі газорозподільних мереж, які залишаються згідно з українським законодавством у державній власності, на баланс "Нафтогазу" для поліпшення його фінансового становища та підвищення контролю над газопостачанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!