У Києві нарахували 3,5 тисячі мільйонерів

Четвер, 27 серпня 2009, 14:49

Податкова адміністрація в Київській області зареєструвала 660 жителів Києва з доходами в сумі більше 1 млн. гривень у 2008 році.

Про це в інтерв'ю газеті "Факти" сказав голова Київської державної податкової адміністрації Олег Низенко.

"З тих громадян, що не є приватними підприємцями і подавали декларації за 2008 рік, 660 киян задекларували доходи в розмірі більш 1 млн. гривень", - сказав він, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Він відзначив, що загальна сума їхніх доходів складає понад 7 млрд. гривень.

Реклама:

При цьому Низенко підкреслив, що це тільки ті мільйонери, які були зобов'язані подавати декларації.

Він пояснив, що Податкова служба має точну інформацію про те, скільки громадян одержало в 2008 році доход понад 1 млн. гривень, у Києві їх майже 3,5 тис. осіб, але, якщо податки були утримані, наприклад податковим агентом, і перераховані в бюджет, то такий мільйонер має право не подавати декларацію в податкову інспекцію.

Крім того, додав Низенко, приватні підприємці звітують про свою діяльність щокварталу в податковій інспекції, підкресливши, що навіть якщо підприємець задекларував доход більш 1 млн гривень, то це не означає, що він мільйонер, тому що це не його особистий доход громадянина, а доход від підприємницької діяльності.

У 2007 році Податкова зареєструвала 647 жителів Києва з доходами більш 1 млн. гривень, при цьому загальна сума їхнього доходу перевищувала 10 млрд. гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!