У Ющенка обурені листами Тимошенко до НБУ

Середа, 26 серпня 2009, 12:08

У секретаріаті президента обурені зверненням уряду з відкритим листом до Національного банку з пропозиціями щодо участі в програмах поліпшення фінансового стану банків "Надра" і "Укрпромбанк".

Про це повідомив журналістам перший заступник голови секретаріату Олександр Шлапак після закінчення відкритої частини засідання уряду в середу, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Для мене є абсолютною несподіванкою така форма звернення уряду до Національного банку, і я глибоко обурений таким спілкуванням", - сказав Шлапак.

Представник секретаріату нагадав, що для рекапіталізації банку створена експертно-аналітична група на чолі з прем'єр-міністром, яка і розглядає всі відповідні питання.

"У чому сенс цього листа мені абсолютно незрозуміло", - сказав він.

Шлапак зазначив, що місяць тому Національний банк України запропонував уряду "передати вкладників "Укрпромбанку" на суму близько 7 мільярдів до Ощадбанку і передати туди гроші, які б передбачалися для капіталізації цього банку з державного бюджету".

На думку першого заступника голови секретаріату президента, таким чином вдалося б заощадити ресурси та забезпечити права всіх вкладників. Разом з тим він зазначив, що уряд ніяк за місяць не відреагував на цю пропозицію.

"Місяць, я підкреслюю, місяць ця пропозиція лежить в уряді, а зараз уряд з відкритим листом звертається до НБУ і говорить: поміняйте тимчасового адміністратора і тоді ми розглянемо ії", - сказав він.

На думку Шлапака, ситуація в цьому випадку доведена до абсурду.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!