Укрпромбанком цікавляться американці, росіяни та шведи

Середа, 26 серпня 2009, 09:10

Інтерес до участі в капіталі проблемного Укрпромбанку проявили американські, російські та шведські компанії.

Про це йдеться на офіційному веб-сайті Національного банку (НБУ).  

У період з червня до серпня на ім'я тимчасового адміністратора надійшли письмові пропозиції про бажання взяти участь у капіталі ТОВ Укрпромбанк від американських, російських та шведських компаній, зазначається в повідомленні.

20 липня НБУ направив уряду оновлену пропозицію щодо рекапіталізації Укрпромбанку за рахунок бюджетних коштів.

Реклама:

"Сума, яка необхідна для забезпечення дотримання банком адекватності регулятивного капіталу на рівні 10%, а також виконання зобов'язань ТОВ Укрпромбанк перед кредиторами, становила 8,9 млрд. грн.", - вказується в повідомленні.

Відповідно до документу, правління НБУ 21 липня звернулося до Кабінету міністрів щодо надання дозволу Ощадбанку (Київ) прийняти зобов'язання Укрпромбанку перед фізичними особами.

У повідомленні також вказується, що на 21 серпня регулятивний капітал Укрпромбанку мав негативне значення на рівні 8,993 млн. грн., тоді як активи банку становили 14,804 млн. грн. (без обліку резервів).

При цьому його зобов'язання перед фізособами (без нарахованих відсотків) становили 6,795 млн. грн., у тому числі внески, які підлягають компенсації через систему гарантування - 5,684 млн. грн.

За даними Нацбанку, на початок серпня клієнтами банку були понад 388 тисяч українців.

Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2009 року за розміром загальних активів Укрпромбанк займав 18 місце серед 184 банків, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!