Банку "Надра" потрібно 6,4 мільярда - НБУ

Вівторок, 25 серпня 2009, 20:23

Потреба в додатковому капіталі банку "Надра" до липня 2009 року становила 6,382 мільярда гривень.

Про це повідомляється на офіційному веб-сайті Національного банку.

Відповідні оцінки та пропозиції щодо рекапіталізації кредитно-фінансової установи передані Нацбанком Міністерству фінансів 20 липня, йдеться в повідомленні.

В.о. міністра фінансів Ігор Уманський в серпні заявив, що до Мінфіну не надходила заявка НБУ на рекапіталізацію банку "Надра".

За даними НБУ, негативне значення регулятивного капіталу банку на 21 серпня становило 519 млн. грн., активи - 28,885 млрд. грн. (без обліку резервів).

При цьому зобов'язання банку перед фізичними особами на цей момент становили 7,753 млрд. грн. (без урахування нарахованих відсотків), у тому числі внески, що підлягають компенсації через систему гарантування, - 6,164 млрд. грн.

НБУ також зазначає з посиланням на тимчасового адміністратора банку "Надра" про досягнення домовленості з міжнародними кредиторами щодо реструктуризації заборгованості фінустанови за умови прийняття рішення щодо капіталізації банку за участю держави та продовження терміну дії мораторію на вимоги кредиторів.

"На сьогодні рішення щодо капіталізації ВАТ "КБ "Надра" за участю держави не прийняте", - резюмується в повідомленні.

Банк "Надра" заснований 1993 року. До початку квітня 2009 року його найбільшими акціонерами були Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидві - Кіпр, 30,7406%).

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!