"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ оштрафував банки на мільйон гривень

Вівторок, 25 серпня 2009, 18:43

Національний банк (НБУ) у січні-липні 2009 року оштрафував банки за порушення у валютній сфері на суму 0,935 тисяч гривень.

Про це йдеться на офіційному веб-сайті Нацбанку.

"У 2009 році значно зросла кількість і якість перевірок банків", - йдеться в повідомленні.

"Внесені постанови про залучення банків до відповідальності на суму, більше у 1,4 рази в порівнянні з 2008 роком", - додає НБУ.

Реклама:

За його даними, кількість перевірок зросла на 60% - до 840: штрафні санкції застосовувалися до банків переважно за невиконання функцій агента валютного контролю, за помилки у звітності про валютні операції і за недотримання порядку торгівлі на міжбанківському валютному ринку України.

НБУ також відзначає скорочення обсягів купівлі безготівкової іноземної валюти за гривні для здійснення розрахунків з нерезидентами за імпорт продукції без ввезення на територію України.

"Протягом семи місяців 2009 року на такі цілі придбана іноземна валюта в еквіваленті 224,2 млн. дол. (у порівнянні з 2159,9 млн. дол. за аналогічний період 2008 року)", - вказується в повідомленні.

У документі також говориться про зростаючу увагу НБУ в літні місяці до контролю за дотриманням банками вимог валютного законодавства при здійсненні валютообмінних операцій.

"Протягом липня-серпня 2009 року здійснено 375 перевірок пунктів обміну валюти ... Встановлено 47 фактів порушення пунктами обміну валют вимог інструкції", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!