Підстав для введення квот на імпорт вугілля немає - "Укркокс"

Вівторок, 25 серпня 2009, 16:17

Питання введення квот на імпорт коксівного вугілля продукції не є доречним. 

Про це заявив гендиректор асоціації коксохімічних підприємств "Укркокс" Анатолій Старовойт, коментуючи підсумки розширеної наради з питань вугільної галузі в Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

За його словами, на нараді під головуванням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко керівники вугільних підприємств підтвердили, що весь обсяг коксівного вугілля викуповують коксохімзаводи (КХЗ), і відзначили, що уряд надав вугледобувним підприємствам підтримку у вирішенні проблем, зокрема налагодженні реалізації продукції. 

"Зокрема, генеральний директор держпідприємства" Вугілля України" Олег Погодін у своєму виступі констатував, що проблем з реалізацією коксівного вугілля немає", - зазначив Старовойт. 

Він додав, що у зв'язку з нормалізацією реалізації коксівного вугілля українського видобутку тема квотування цього товару на нараді не піднімалася. 

При цьому гендиректор "Укркоксу" відзначив, що українські КХЗ з початку 2009 року скоротили імпорт коксівного вугілля приблизно в 1,5 рази в порівнянні з 2008 роком, і висловив жаль, що на нараді було наведено неточні дані про нарощування Україною ввезення цього товару. 

У той же час гендиректор підкреслив, що Україна змушена імпортувати коксівне вугілля у зв'язку з підвищеним вмісту сірки у вітчизняній продукції, оскільки для підвищення якості коксу потрібно в шихту (суміш коксівного вугілля різних марок) подавати більш якісне імпортне вугілля. 

"Завдяки додаванню в шихту більш якісного імпортного коксівного вугілля знижується витрата коксу на тонну чавуну", - сказав голова "Укркоксу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: