Arcelor Mittal відмовляється платити Коломойському

Вівторок, 25 серпня 2009, 10:31

ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" подало апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції про стягнення з меткомбінату 205,59 млн. гривень (25,9 млн. дол.) як передоплату за поставку феросплавів з ВАТ "Запорізький завод феросплавів" (ЗЗФ) .

Про це говориться в повідомленні "Arcelor Mittal Кривий Ріг".

"Всі металургійні підприємства світу, в тому числі і ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг", орієнтуються на ринки збуту і знижують обсяги виробництва. Падіння обсягів виробництва на підприємстві стало причиною для скорочення постачань феросплавів. Одним з кроків щодо адаптації підприємства до кризової ситуації і виходу з неї з найменшими втратами стала відмова адміністрації від продовження контракту постачань феросплавів", - зазначається в прес-релізі.

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" у першому півріччі 2009 року витратив 22,679 тис. тонн феросплавів, питома витрата склала 9,9 кг феросплавів на тонну виплавленої сталі.

Однак через істотне зниження обсягів виробництва метпідприємство більше не має потреби в колишніх обсягах феросплавів, про що адміністрація "Arcelor Mittal Кривий Ріг" офіційно повідомила Запорізький завод феросплавів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим ЗЗФ, продовжуючи наполягати на продовження договірних відносин, подав позов до суду про стягнення 205,59 млн. грн. з "Arcelor Mittal Кривий Ріг" як передоплату за майбутні поставки.

15 липня 2009 суд першої інстанції задовольнив позовні вимоги про виплату цих коштів на користь ЗЗФ.

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" вважає, що рішення суду прийняте з грубим порушенням законів України та неправильним застосуванням норм матеріального і процесуального права України, а швидкість розгляду позову та винесення необґрунтованого рішення змушує думати про упереджене і необ'єктивне розглядання даної справи ", - підкреслюється в повідомленні .

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%. Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд. грн.

ВАТ "Запорізький завод феросплавів" - один з трьох українських виробників феросплавів. Бізнес ЗЗФ, Стахановського ЗФ, Орджонікідзевського і Марганецького гірничо-збагачувальних комбінатів контролюють акціонери Приватбанку. Частка внутрішнього ринку в постачаннях ЗЗФ становить 30-35%.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: