Німеччина чекає рішення щодо долі Opel наступного тижня

Неділя, 23 серпня 2009, 15:39

General Motors Corp. (GM) має наступного тижня прийняти рішення про долю свого німецького підрозділу - концерну Opel, а також допомогти вирішити протиріччя в інтересах з Німеччиною, які заважають прийняттю остаточного рішення.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, пише K2Kapital.

"GM наразі представлені дві угоди, які готові для підписання", - заявила Меркель в письмовому короткому викладі інтерв'ю, яке буде показано в неділю ввечері в ефірі телеканалу ZDF.

"Я сподіваюся, що наступного тижня ми досягнемо прогресу. Кожен день зволікання коштує дорого", - додала вона.

Реклама:

Меркель, яка знову висловила свою перевагу заявці Magna International, заявила, що вона шкодує, що рада директорів не змогла схвалити це рішення, коли розглядала заявки від претендентів на Opel 21 серпня.

Рішення по Opel варто було б прийняти як можна швидше через економічну ситуацію в німецькому концерні, сказала канцлер.

Як відомо, рада директорів GM розглядає всі варіанти щодо подальшої долі Opel, в тому числі навіть відмову від продажу активу і канадській Magna, яка виступає в консорціумі з російським Сбербанком, і бельгійській RHJ International SA, зберігши компанію як свою 100-відсоткову "дочку".

Німеччина погодилася підтримати продаж Opel, обтяженого короткостроковими кредитами на 1,5 млрд. євро, канадській Magna.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: