Україна виконує зобов’язання щодо Євро-2012

Неділя, 23 серпня 2009, 11:23

Україна виконує всі взяті на себе зобов'язання по основних інфраструктурних проектах Євро-2012.

Про це заявив під час відвідання стадіону "Металіст" у Харкові заступник міністра Кабінету міністрів - директор Координаційного бюро з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Секретаріату Кабміну Ілля Шевляк, повідомляє агентство "УНІАН".

"Що стосується підготовки об'єктів, то немає жодних проблем, фінансування здійснюється, Україна виконує ті зобов'язання, які є сьогодні по основних інфраструктурних проектах", - сказав Шевляк, відповідаючи на запитання про те, що означає подолання Верховною радою вето президента на закон про фінансування Євро-2012.

"У зв'язку з прийняттям цього закону буде зроблено уточнений перелік об'єктів. Над цим зараз робота триває", - зазначив він.

Реклама:

На запитання, як вплине прийняття закону на хід реалізації проектів, президент компанії DCH, інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський відповів: "Нам не важливо, з якого фонду буде фінансуватися підготовка, нам важливо, щоб прийшли "живі" гроші".

За словами Ярославського, очікується надходження 206,6 млн. гривень державних коштів на реконструкцію стадіону "Металіст", 178 млн. гривень - на реконструкцію аеропорту і 301,7 млн. гривень - на ремонт доріг.

У зв'язку з ненадходженням цих коштів "зупинки немає", сказав він, але їх отримання "допоможе дуже суттєво".

"Це не просто очікування, а це вже вирішене питання - передбачена допомога з державного бюджету на стадіон у Харкові, аеропорт, а також інші інфраструктурні проекти", - додав Ілля Шевляк.

Він акцентував увагу на тому, що "є чітке розуміння пріоритетних об'єктів у підготовці до Євро-2012".

Як повідомлялося, 21 серпня депутати Верховної ради подолали вето президента на зміни до держбюджету-2009 в частині фінансування Євро-2012 , згідно з якими Національний банк повинен перерахувати до держбюджету 9,8 млрд. гривень на фінансування підготовки будівництва об'єктів до чемпіонату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!