Світовий банк готовий підкинути Україні грошей

Субота, 22 серпня 2009, 10:26

Світовий банк (СБ) готовий розглянути виділення Україні наступного кредиту в розмірі 350 мільйонів доларів.

Про це повідомив в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня" повідомив директор СБ по Україні, Білорусі й Молдові Мартін Райзер.

"Сам факт, що ми погодилися виділити перші 400 млн. доларів у рамках програми з реабілітації фінансового сектору, свідчить про те, що нам вдалося досягти непоганих результатів у взаємодії з урядом і НБУ. Ми працюємо в досить конструктивному режимі", - сказав він.

"СБ готовий розглянути виділення Україні наступного кредиту в розмірі 350 млн. доларів, щоб продовжити співробітництво в цьому напрямі", - наголосив Райзер.

Реклама:

Водночас він відзначив, що в найближчі кілька місяців Україна житиме під знаком виборів, що не спрощує ситуацію. 

"Та ми продовжимо роботу з урядом і НБУ на технічному рівні, щоб процеси не зупинялися. Причому не тільки в питаннях реабілітації фінансового сектору, а й за багатьма іншими напрямами", - відзначив він.

При цьому Райзер уточнив, що йдеться про поліпшення інфраструктури, підвищення енергоефективності, реформи в енергетичній і комунальній сферах, у пенсійній системі та охороні здоров'я, про податкову і адміністративну реформи, реформування судової системи й сфери державних закупівель. 

"Якщо ми правильно вибудуємо логіку цих процесів, то рано чи пізно, до чи після виборів, вони приведуть до позитивних результатів. До речі, ті зміни в законодавстві, які Верховна рада ухвалила наприкінці липня, - хороший приклад того, що навіть за умов жорсткої політичної боротьби український парламент може приймати справді важливі рішення", - підкреслив Райзер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: