"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В рекапіталізованих банках радіють "позитивним тенденціям"

Четвер, 20 серпня 2009, 19:12

Після входження держави в капітал Родовід Банку, Укргазбанку" та банку "Київ" у їх роботі намітилися позитивні тенденції.

Про це заявили керівники рекапіталізованих банків під час круглого столу в агентстві "ЛІГАБізнесІнформ".

"Є позитивні тенденції з точки зору довіри населення. Вкладники при мотивації вибору банку вибирають банк, який був рекапіталізований. І це є однозначно гарним сигналом", - зазначив почесний президент Укргазбанку Василь Горбаль.

"Що буде далі? Це залежить від того, наскільки вдало буде обрана стратегія банку і наскільки банк зможе використати конкурентні переваги. Я завжди вважав, що у державних банків є конкурентна перевага. Якщо банк зможе використати ці переваги, не викликаючи критики у своїх колег по ринку, залежить його успіх", - додав він.

Реклама:

На думку Горбаля, рекапіталізовані і державні банки повинні стати "локомотивом" розвитку банківської системи України.

У свою чергу, голова правління банку "Київ" Юрій Маслов вважає, що держава здатна ефективно управляти рекапіталізованими банками.

"З позиції менеджменту дуже важливим є не лише те, як використовуються процедури, але і хто персонально їх здійснює. Я думаю, що тим фахівцям, які працюють, зокрема, в Мінфіні, це по плечу. Я впевнений, що через 2-3 місяці населення повністю переконається в стабільності банківської системи", - відзначив він.

Погодився з думкою колег і голова правління "Родовід Банку" Сергій Щербина.

"Незважаючи на те, що держава вимушено стало власником цих банків, вона здатна ефективно ними керувати. Основним завданням тепер буде підняти рівень банків до того моменту, коли ці фінустанови стануть цікаві інвесторам", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: