ЄБРР може увійти до капіталу "Сентравіс Продакшн Юкрейн"

Четвер, 20 серпня 2009, 18:26

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) може вкласти 10 млн. євро в капітал нікопольського виробника труб ЗАТ "Сентравіс Продакшн Юкрейн" та організувати синдикований кредит підприємству у 48 млн. євро.

Рада директорів ЄБРР планує розглянути цей проект на засіданні 22 вересня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу банку.

Згідно з повідомленням, метою фінансування є реструктуризація балансу компанії і підвищення її фінансової стійкості в умовах кризи.

Передбачається, що частина кредиту в розмірі 33 млн. євро буде синдикована з Erste Bank та HVB-Unicredit Group.

Реклама:

Загальна вартість проекту складає 67 млн. євро, говориться в документі.

Як відомо, у вересні 2007 року група компаній "Ювіс" оголосила про перетворення бізнесу шляхом об'єднання в єдину інтегровану структуру своїх виробничих, сервісних та торговельних активів - холдинг Centravis Ltd. До складу холдингу увійшли виробничі потужності ЗАТ "Нікопольський завод нержавіючих труб" та розгалужена мережа торгових компаній і агентів у Західній Європі, США та СНД.

Потім у жовтні жовтня 2007 року НЗНТ було перейменовано в "Сентравіс Продакшн Юкрейн". У серпні 2009 року Centravis Ltd. завершив роботу з консолідації 100% акцій ЗАТ "Сентравіс Продакшн Юкрейн".

Акціонерами Centravis Ltd. з рівними частками (по 33,3%) є Василь Атанасов, а також його сини Сергій і Юрій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: