"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Регіони" відкидають причетність до подій навколо "Надр України"

Четвер, 20 серпня 2009, 16:33

Заступник голови Партії регіонів, народний депутат Микола Азаров заявляє, що керівництво його політичної сили не причетне до подій навколо НАК "Надра України" і до сьогодні не було обізнане про розвиток конфлікту у цій компанії.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер, повідомляє агентство "УНІАН".

"Керівництво Партії регіонів не було в курсі вчорашніх подій і ніякого юридичного супроводження у цьому партія не надавала", - сказав він.

Азаров також зауважив, що на прикладі цього конфлікту "ми повинні упевнитися, який режим очікує країну у випадку міфічної перемоги одного із претендентів у президенти".

Реклама:

"Саме так діятиме ця влада: відновлюють людину на посаді, тобто визнають законність рішення суду, і одразу ж звільняють", - констатував він, зауваживши, що у таких випадках рішення суду необхідно оскаржувати у касаційному порядку.

Азаров також висловив своє здивування причинами, через які прем'єр-міністр Юлія Тимошенко скликала у четвер екстрене засідання Кабінету міністрів.

На його думку, екстрені засідання уряду можуть скликатися лише у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, техногенного, природного чи економічного характеру, а не для "призначення якогось чиновника і його звільнення, і при цьому висловлювання полум'яних слів про боротьбу з корупцією...".

Як повідомлялося, 20 серпня на екстреному засіданні Кабінету міністрів прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про спробу незаконного захоплення будівлі НАК "Надра України" її колишнім керівником Едуардом Ставицьким.

Кабмін у четвер поновив і відразу ж звільнив Ставицького з посади голови правління НАК "Надра України". Рішення про поновлення на посаді Ставицького прийняте на підставі відповідного рішення Київського апеляційного суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: