"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київенерго" погрожує зривом опалювального сезону

Четвер, 20 серпня 2009, 15:59

Значні обсяги заборгованості перед ВАТ "Київенерго" ставлять під загрозу підготовку до опалювального сезону 2009/2010 років.

Про це на прес-конференції заявив голова правління компанії Едуард Соколовський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Через заборгованість, яка існує по теплу, через борги, які існують по електроенергії, компанія опинилася в ситуації, коли підготовка до опалювального сезону знаходиться під загрозою зриву", - підкреслив він.

Глава компанії повідомив, що значні боргові зобов'язання перед "Київенерго" мають житлово-експлуатаційні контори (ЖЕК) міста і додав, що вони фактично не працюють із боржниками за тепло- та електроенергію.

Реклама:

За його словами, найбільшим боржником перед "Київенерго" є "Київводоканал", сума боргу якого становить 289,5 млн. гривень.

Відповідно до інформації Соколовського, щомісяця "Київенерго" витрачає більше 1 млн. гривень на підтримку інфраструктури з підкачки холодної води.

Він додав, що "Київводоканал" без договору експлуатує і відмовляється оплачувати послуги насосного обладнання "Київенерго".

Голова правління компанії підкреслив, що "Київводоканалу" була надана відстрочка до 18 серпня для прийняття рішення щодо укладання договору з експлуатації насосного обладнання "Київенерго".

"Але ця компанія акти з експлуатації насосного обладнання не підписала, і договір переукладати не поспішає", - сказав Соколовський.

Таким чином, на думку керівника "Київенерго", подібні дії дають підстави відключити цього боржника, і це може статися вже 25 серпня.

Соколовський додав, що на 1 липня борг Київської міськдержадміністрації перед "Київенерго" по компенсації різниці між економічно обґрунтованими витратами на виробництво теплової енергії та існуючими тарифами складає 1,239 млрд. гривень.

Він уточнив, що, якщо згідно з дорученням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко влада Києва не вирішить питання з виплати заборгованості, "Київенерго" звернеться до суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: