УЄФА незадоволена якістю українських готелів

Четвер, 20 серпня 2009, 10:55

Експерти УЄФА залишилися незадоволені якістю вітчизняних готелів, які повинні прийняти гостей Євро-2012.

Інспектори УЄФА на чолі з директором Євро-2012 Мартіном Калленом відвідали Україну з робочою перевіркою підготовки країни до чемпіонату Європи з футболу, пише видання "Дело".

Цього разу особливу увагу комісії було звернуто на відповідність приймаючих міст вимогам до якості і кількості готельних номерів, а також транспортній інфраструктурі.

Головні претензії експертів УЄФА стосуються готелів, багато з яких не змогли пройти іспит. Особливу увагу звертали євроінспектори на якість надаваних послуг, інфраструктуру, відстань до стадіону, доступність громадського транспорту та наявність парковок.

Поки найкраще справи йдуть у Львова, який надав компанії TUI (офіційному туроператору Євро-2012) 3 тисячі готельних номерів для розселення родини УЄФА, при заявлених 2,6 тисяч. Однак прийнято за критеріями якості було лише 74% (1931 номер).

Реклама:

В Києві було забраковано дві третини запропонованих номерів. В інших містах ситуація ще гірше.

У Донецьку ситуація взагалі катастрофічна: в наявності є лише третина від необхідної кількості номерів (2,6 тис.), з яких TUI було прийнято лише 10%.

"УЄФА перевіряла тільки готові об'єкти і не брала до уваги готелі, які зараз знаходяться в стадії реконструкції і будівництва", - пояснює начальник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Департаменту з підготовки до Євро-2012 Львівської міськради Олег Вілюра.

Готелі отримали час до кінця місяця на усунення всіх зауважень.

"Готелі, які ми пропонуємо для розміщення родини УЄФА, знову буде перевірено представниками TUI Travel", - розповідає начальник відділу з питань підготовки та проведення Євро-2012 в Донецьку Юрій Макарницький.

У Харкові експерти УЄФА взяли 56% готелів, однак і тут є ряд проблем. Місту потрібно в терміновому порядку провести сертифікацію вже існуючих готелів.

"Каллен висловив побоювання, що гості приїдуть, а поселити їх немає де, - розповідає директор Департаменту з підготовки Харкова до Євро-2012 Віктор Христоєв.

Зараз у місті з 69 існуючих готелів 27 не мають категорій і 15 знаходяться в стадії будівництва.

Крім готелів, експерти УЄФА розглядали, і так званий план мобільності, який передбачає готовність міста до швидкого пересування уболівальників між об'єктами чемпіонату та забезпечення їх відповідним транспортом.

"Міста презентували плани мобільності, але вони ще потребують доопрацювань. До вересня ми постараємося презентувати вже остаточний варіант", - розповідає директор Координаційного бюро з підготовки до Євро-2012 Ілля Шевляк.

Юрій Макарницький розповідає, що його місту, наприклад, необхідно вписати в план щодо закупівлі більше 200 автобусів.

"У плані мобільності експерти УЄФА просили звернути особливу увагу на транспортування футбольних туристів з Трускавця до Львова", - говорить Олег Вілюра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!